Нашите услуги

Дентални услуги с прецизност и отношение.

Ендодонтия

Кореновото лечение е метод, чрез който запазваме зъба в устата на пациента дори и след засегнати от възпаление нерви. Спецификата в тази сфера изисква безупречна стерилност и прецизност по време на работа.

Sofia Dental Studio ще се погрижи да получите ендодонтско лечение, отгаварящо на актуалните международни стандарти. Екипът ни използва последно поколение техника за обработка и оформяне на кореновите канали. Студиото спазва доказани протоколи за химична и механична обработка на каналите за постигане на безкомпромисни резултати.

Погрешно е схващането, че зъбите с недобре излекувани коренови канали трябва да бъдат премахнати. В такива случаи,SofiaDentalStudioще ви предложи повторно лечение с цел постигане на дългосрочно съхранение на тези зъби в устата.

Протетична дентална медицина

В резултат от кариеса и неговите усложнения, хората често страдат от нарушение в дъвкателната и фонетичната функция. За да възстановим формата и функцията на зъбите, използваме различни методи. Основната цел на Sofia Dental Studio при планирането на лечение е да работим минимално инвазивно – отнемаме само засегнатата от патологичния процес част от зъба.

При по-сериозни дефекти и при възстановяване на девитализирани (умъртвени) зъби, предлагаме на нашите пациенти индиректни възстановявания с инлей и овърлей. Изработването на коронки се предприема единствено когато зъбите са до такава степен разрушени, че другите методи не могат да осигурят необходимата здравина и естетика. 

Всички конструкции се изработват по най-съвременни дигитални технологии от максимално здрави, естетични и биологично поносими материали като цирконий, пресована керамика и др. Основен приоритет е планирането на такива случаи по утвърдени естетични и функционални концепции за максимална издръжливост на възстановяванията. При комплексни случаи, които изискват цялостна рехабилитация  на съзъбието , за да имате дълготрайни резултати и оптимална дъвкателна и фонетична функция, не е достатъчно зъбите да са подредени в красива усмивка. Необходима е правилна диагностика и планиране на случая така че възстановените зъбни структури да са в хармония с останалите части от дъвкателния апарат – мускули и стави. Нашите специалисти предлагат именно такъв подход – комплексен поглед върху възстановяването на оралното здраве, изготвяне на лечебен план въз основа на съответни изследвания, потвърждаване на резултатите и проследяване след завършване на рехабилитацията. Това ви гарантира максимално дълъг живот на конструкциите.

При липсващи зъби, на пациентите могат да бъдат изработени мостови конструкции, протези или да се поставят импланти.

ПАРОДОНТОЛОГИЯ

Заболяванията на пародонта – гингивит, пародонтит и други, са най-често срещаните възпалителни процеси в устата. Такъв тип състояния се характеризират с кървене на венците и лош дъх в устата. В по-напредналите стадии на възпаленията, може да се стигне до загуба на алвеоларна кост и подвижност на зъбите. Тези зъболявания са причинени от бактерии, живеещи под венците, които с времето слюнката втърдява и образува зъбен камък.

Целта на пародонталното лечение в Sofia Dental Studio е да премахнем причинните бактерии от устата и да обучим пациентите в правилно поддържане на безупречна орална хигиена в домашни условия. За тази цел, студиото разполага с машинни и ръчни инструменти за премахване на зъбния камък с постигане на максимални резултати в лечението.

При по-комплексни случаи на такъв тип заболявания, екипът на Sofia Dental Studio работи с доказани специалисти в областта, към които можете да бъдете пренасочени при нужда.

Детска дентална медицина

Първите посещения при зъболекаря са от изключителна важност за вашето дете. То трябва да срещне спокойна и приятелска атмосфера, за да могат бъдещите лечебни процедури да протичат спокойно. Ние се стараем да сме максимално внимателни с децата, да спечелим тяхното доверие, да научим тях и техните родители как да се грижат за зъбите си, за да не възникват бъдещи проблеми или те да са лесно преодолими.

В Sofia Dental Studio с приоритет е профилактиката на временните зъби, за да се избегне възникване на усложнения на кариеса като пулпит и периодонтит, които са свързани с болка и дискомфорт на детето.

Естетична дентална медицина

Красивата и добре поддържана усмивка е важна за самочувствието на пациента, затова Sofia Dental Studio предлага широка гама от процедури за подобряване на формата, цвета и цялостния вид на зъбите.

Екипът ни работи с последно поколение фотокомпозити, като спазваме съвременен протокол на работа с кофердам и възстановяваме анатомичните и естетични характеристики на зъбите. Можем да ви предложим съвременен метод за безвредно избелване на зъбите, изработване на фасети, бондинг и други. Използваме дигитални методи за определяне на индивидуалните особености на зъбите и усмивката, за да видите очакваните резултати преди да е започнало лечението. По този начин, пациентът разполага с контрол върху собственото си лечение.

ЦЕНОРАЗПИС

Почистване на зъбен камък, с включен кюретаж на меките тъкани около всеки зъб 90 лв.
Обтурация от фотополимер, засягаща една зъбна повърхност 80 лв.
Обтурация от фотополимер, засягаща две зъбни повърхности 100 лв.
Обтурация от фотополимер, засягаща три или повече зъбни повърхности 150 лв.
Обтурация от фотополимер на фронтален зъб 150 лв.
Кореново лечение на еднокоренов зъб, включително и обтурация 200 лв.
Кореново лечение на горен 4-ти или 5-ти зъб, включително и обтурация 280 лв.
Кореново лечение на долен 4-ти или 5-ти зъб, включително и обтурация 280 лв.
Кореново лечение на горен 6-ти или 7-ми зъб, включително и обтурация 400 лв.
Кореново лечение на долен 6-ти или 7-ми зъб, включително и обтурация 400 лв.
Изграждане на зъб преди кореново лечение 80 лв.
Щифтово изграждане на зъб, който не е лекуван в клиниката 120 лв.
Металокерамична коронка 300 лв.
Циркониева коронка 400 лв.
Циркониева коронска от многослоен цирконий 450 лв.
Циркониева коронка с послойно нанасяне на керамика на фронтален зъб 500-600 лв.
E-max коронка 650 лв.
Временна коронка от пластмаса 50 лв.
Частична пласмасова протеза 300 лв.
Частична найлонова протеза 650 лв.
Цяла пластмасова протеза 350 лв.
Частична протеза със ставно свързване, или протеза върху импланти цената се определя след анализ
Инлей, изработен от композит 260 лв.
Инлей, изработен от керамика 400 лв.
Овърлей, изработен от композит 260 лв.
Овърлей, изработен от керамика 400 лв.
Екстракция на еднокоренов зъб 70 лв.
Екстракция на многокоренов зъб 100 лв.
Екстракция на горен мъдрец 100 лв.
Екстракция на долен мъдрец 180 лв.
Оперативна екстракция на долен мъдрец 250лв.
Избелване на зъби, по система в домашни условия 180 лв.

Запиши час при нашите специалисти